marți, 16 februarie 2010

Spice Shop-urile si drogurile

Asa cum era de asteptat a venit timpul sa spun si eu cateva cuvinte despre toata agitatia asta cu interzisul drogurilor legale.
Nu am scris pana acum pentru ca am vrut mai intai sa vad cum reactioneaza majoritatea populatiei si cum am preconizat mentalitatea la noi nu s-a schimbat de la revolutie si nu intrevad a se schimba in viitorul apropiat.De ce spun asta? Pentru ca am vazut ca toata lumea era impotriva drogurilor legale desi nu stiau prea mare lucru despre ce e vorba si cum pot aceste droguri sa le afecteze viata lor. Daca le e frica de faptul ca poate copiii lor se vor apuca sa consume aceste droguri de ce nu incearca sa le explice ce e bun si ce e rau...sa le ofere o educatie asa cum o au cei din afara. Nu cred ca in Cehia, Spania, Olanda, unde consumul de droguri este tolerat, se nasc copii mai destepti decat cei de la noi.
Nu spun ca nu ar fi trebuit sa interzica aceste droguri pentru ca nu cred ca suntem inca pregatiti sa avem droguri legale cel putin din punctul de vedere al mentalitatii si in plus din cate am citit se pare ca unele chiar provocau dependenta si psihica si fizica.
De ce spun ca nu avem mentalitatea necesara pentru a legaliza drogurile usoare?
Atat timp cat la noi in tara cele mai vizionate stiri, cele mai citite ziare sunt cele din plan social inseamna ca suntem un popor pe care il intereseaza mai mult de capra vecinului in loc sa se uite in propria ograda. Consider ca pentru a putea legaliza drogurile usoare este nevoie in primul rand de o educatie adecvata si un interes bazat pe realizari personale si nu pe ce a mai facut "cutărică".
Poate in vreo 5 ani cand mandatul de presedinte al d-lui Basescu este aproape de final va scoate din nou acel proiect din sertar privind tolerarea consumului de droguri usoare si va merge mai departe si va tolera macar consumul de droguri usoare in anumite pub-uri.
Vreau sa mai spun doar ca nu vreau legalizarea drogurilor usoare , vreau doar tolerarea consumului. Nu vad nici un lucru bun in condamnarea unui consumator, mai bine il baga intr-un centru de dezintoxicare daca a fost prins consumand droguri puternice.
Pentru mai multe detalii privind mentalitatea romaneasca in ceea ce priveste drogurile usoare trebuie vazut Politist adjectiv.


Un comentariu:

  1. Sunt foarte de acord cu ideea:"vreau sa mai spun doar ca nu vreau legalizarea drogurilor usoare, vreau doar tolerarea consumului" deoarece romanii detin o mentalitate foarte conservatoare si inchisa asupra acestui subiect tabu din zilele noastre. De aceea tolerarea acestui stil de viata este dorita de multi, cu atat mai mult acceptarea lui!

    RăspundețiȘtergere