marți, 8 aprilie 2014

100 de ani!

Anul acesta se implinesc 100 de ani de la inceperea Primului Razboi Mondial. Coincidenta sau nu, Rusia incepe sa isi "umfle" muschii la adresa UE si SUA. Dupa evenimentele din Georgia din 2008 a venit randul Crimeei anul acesta sa intre sub guvernare ruseasca. Si problemele adevarate de aici incep: se pare ca Rusia nu se multumeste cu atat si ataca cu aceleasi arme ca in precedentele anexari exact zona cea mai importanta din punct de vedere economic din Ucraina - zona miniera Donetsk. Intre timp UE mai mult incearca sa nu deranjeze iar America isi regandeste strategiile fortelor armate din Europa si da ultimaturi Rusiei si avertizari Chinei ca in cazul in care procedeaza precum Rusia pentru cucerirea insulelor din apropierea Japoniei nu vor ezita sa ia aceleasi masuri economice. De cealalta parte, Japonia anunta ca va distruge orice racheta a Coreei de Nord care se va apropia de teritoriul acesteia.
Se pare ca in general, marile puteri si-au trasat obiectivele si aliatii SUA - Japonia - UE vs Rusia - Coreea de Nord . Marea enigma este China, care desi nu a ajuns inca la statul de cea mai mare putere mondiala se pare este decisiva in acest conflict care momentan arde mocnit.

Meanwhile, in Romania DNA incepe sa isi faca treaba, gazele de sist inca nu trezesc "pasiuni aprinse". Sper doar ca evenimentele din Ucraina sa nu escaladeze, altfel orice miscare de strada trebuie oprita pentru a nu exista riscul ca acestea sa fie deturnate catre Rusia!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu